Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Sramota u Splitu: Nasred ulice pjevao ustašku pjesmu, a Iva Alilović; ‘Pjevat ćemo ju skupa’

(Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Jure zove, Boban viče. Samo jako. Ako ikad naletim na ovog gospodina, zapjevat ćemo skupa jednu našu, napisala je Iva na Facebooku

Ulični svirač na vrhu Marmontove ulice u Splitu zapjevao je zloglasnu ustašku pjesmu Evo zore, evo dana, a video se proširio društvenim mrežama te izazvao mnoštvo reakcija.

Između ostalih, pjevanje ovog gospodina komentirala je i Iva Alilović, inače supruga rukometaša Mirka Alilovića (36).

– Jure zove, Boban viče. Samo jako. Ako ikad naletim na ovog gospodina, zapjevat ćemo skupa jednu našu – napisala je Iva te dodala emotikon srca.

(Foto: Facebook/screenshot)

Diplomirana ekonomistica i rukometaš vjenčali su se 2011., nakon nešto više od godinu dana veze, u zagrebačkoj Staroj gradskoj vijećnici. Nakon sudbonosnog ‘da’ slavili su u krugu obitelji, kumova i najbližih prijatelja.

‘Evo zore, evo dana’ ili kako je još neki nazivaju ‘Jure i Boban’ je ustaška pjesma spjevana u čast ustaških časnika, zapovjednika elitne ustaške jedinice Crne legije Jure Francetića i Rafaela Bobana.

Pretpostavlja se da je nastala oko 1942. godine po uzoru na pjesmu Petra Preradovića ‘Zora puca, bit će dana’ iz 1844. u kojoj opisuje buđenje hrvatske nacionalne svijesti u svrhu oslobođenja od Austro-Ugarske Monarhije.

24sata

Facebook
E-mail