Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Glas antifašista

"Glas antifašista" - službeno glasilo SABA RH

Pokrenut 1995. godine i tiskan na četiri stranice u samo 200 primjeraka, tadašnji »Informativni bilten« SABA RH pisao je uglavnom o obilježenim godišnjicama i stavovima rukovodstva. Sljedećih godina proširivan je i opseg, i naklada i sadržaj, da bi 2003. godine prerastao u sadašnje glasilo antifašista demokratske Hrvatske – »GLAS«. Kao dvomjesečnik na prosječno 40 stranica, po broju se tiska u 2500 – 3000 primjeraka.

Uz raznovrsne sadržaje o aktivnostima udruga, stavovima Saveza i svjedočenjima o našoj prošlosti, »Glas« donosi osvrte i komentare na suvremena zbivanja u društvu. Takva urednička politika uživa podršku i pozitivnu ocjenu Predsjedništva i Skupštine, a izmjenama Statuta »Glas« je postao i službeno glasilo Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, Saveza ratnih i vojnih invalida Hrvatske, Saveza društava »Josip Broz Tito« i Sindikata umirovljenika Hrvatske – Podružnice vojnih umirovljenika.

Uz članove naših udruga i druge čitatelje, »Glas« se distribuira i brojnim državnim i lokalnim institucijama, a razmjenjuje se i s glasilima antifašističkih i veteranskih organizacija u drugim zemljama.

Pozivamo udruge i sve naše čitatelje da nam pišu, šalju priloge za list i tako doprinesu boljem međusobnom informiranju o životu i aktivnostima na terenu. Pišite nam i kritički, predlažite, komentirajte, reagirajte, obogaćujte sadržaj lista. Šaljite nam tekstove i fotografije e-mailom glas.antifasista@sabh.hr ili poštom (može i rukopisom) o događajima u našim sredinama i udrugama.

Impressum

Pregledajte sva izdanja