Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

PREDSJEDNIK ZORAN MILANOVIĆ POHODI KRIŽNI PUT I TEZNO, ALI STIDI SE OTIĆI NA SVEČANOST U POVODU ROĐENDANA JOSIPA BROZA TITA

Milanović je u večerašnjom dnevniku HTV1 izjavio da su Tito i Hebrang banda koja je ubijala ljude

(Foto: Wikipedia) Zoran Milanović

U večerašnjem Dnevniku na zagrebačkom HTV1 (20. svibnja) ponovno je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sve živo kritizirao; ponešto je bio u pravu, ali dosta toga je izrekao, uvrede i klevete o ministru obrane Mariju Banožiću, glede afere sa stanom koji si je dodijelio u Zagrebu, nazvavši ga “sitnim lopovom”.

Ipak, najveći i neočekivani klevetnički udar svojim dugačkim i brbljavim jezikom udario je po predsjedniku Titu i Andriji Hebrangu (ubijen je pod čudnim okolnostima u Beogradu – op. A.Č.). Dakle, SDP-ovac Milanović je pred milijunskim TV auditorijem, uoči 130. godišnjice rođenja Josipa Broza Tita, predsjednika Socijalističke Republike Jugoslavije, komandanta oružanih snaga, predsjednika Saveza komunista Jugoslavije i lidera nesvrstanih zemalja, napao sa gotovo istim “oružjem” poput ustašoidnih Hrvata u Hrvatskoj i BiH, točnije rečeno u tzv. Herceg-Bosni.

To je veliki poen za desničarske, ultradesničarske i prouštaške medije i njihovim čitateljima u Republici Hrvatskoj!

Što se to događa s Milanovićem, koji je, koliko znamo, bio Titovac?

Na to pitanje nije lako odgovoriti, ali je činjenica da je “drug” Milanović odlazio u Tezno i položio vijenac na spomen-obilježje pripadnika NDH-a – ustaša i domobrana koji su se borili na strani Mussolinijeve fašističke vojske, Hitlerove nacističke Njemačke, Mihailovićevih i slovenskih četnika.

Očito je predsjednik Milanović izgubio busolu, pogotovo u nenormalnoj svađi s premijerom Andrejom Plenkovićem. Što se tiče večerašnjeg klevetanja Tita i Hebranga, da i jednoga dana promijeni mišljenje, njemu Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske ne bi smio nikada dopustiti da kroči u Kumrovec! I ne samo u Kumrovec, već i na druga partizanska obilježja u hrvatskim gradovima. Ne mogu završiti ovaj kritički osvrt, a da ne budem iskren i priznam da mi je strašno žao što sam glasovao da Zoran Milanović bude izabran za hrvatskog predsjednika! Nažalost, nisam jedini u Istri; stanovnici najvećeg hrvatskog poluotoka dali su mu više od 85 posto glasova, a moja rodna općina Sveta Nedelja (Nedešćina) više od 80 posto glasova. Nadam se da je to posljednji moj glas…!

Armando Černjul

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave