Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Molba predstavnicima Vlade RH i Hrvatskoga sabora

(Foto: Wikipedia) Grobnica narodnih heroja na zagrebačkom Mirogoju/Ilustracija

Molim predstavnike Vlade RH i Hrvatskoga sabora da u svojim obraćanjima govore o NDH-a, a ne o hrvatskom narodu i njegovim žrtvama.
Zar ih ne brine da ih nitko iz demokratskoga svijeta ne podržava u veličanju žrtava i pogibelji vojnika i simpatizera NDH-a?
Dosta vrijeđanja. Molim vas da nikada više na spomen o ovoj tragediji govorite o hrvatskoj žrtvi.
Časni Hrvati nikada nisu bili za NDH-a. Niti je to bila njihova država.
Tisuće ljudi: umjetnika, znanstvenika, glumaca i pisaca rekli su NE fašizmu.
Stoga kada izvodite tu neumjesnu paradu crnokošuljašima, ustašama, nacistima i fašistima to radite u svoje ime, u ime svoje stranke i desničarskih priraslica i kompromitirane Katoličke crkve.
Jasan je razlog što zaobilazite partizanske spomenike. Dakako, mislim da i nemate pojma gdje je partizansko groblje na Mirogoju. Jer što biste Vi radili na grobištima pobjednika.
Što biste vi radili na grobištima ljudi – Hrvata koji su nam omogućili miran razvoj, suživot i dostojanstvo naroda Titove Jugoslavije, plodonosan razvoj svih dijelova društva i poštovanje cijelog svijeta.
VI to ne poznajete jer uživate u desničarenju i ustaštvu odbjeglih ustaških odmetnika u Južnoj Americi ili Australiji, gdje možete uživati u pjevanju ustaških pjesama i dičite se državom o kojoj pojma nemate kakva je bila.
Od kada je svijeta i vijeka traje teška borba dobra i zla.
Tragično je da ste odabrali zlo.
Stoga vas molim da nikada Više da govorite o patnji Hrvata u vrijeme NDH.
Jer, to je za mene uvreda.

Živana Šašlić

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav Uredništva portala sabh.hr

Facebook
E-mail