Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

HRVATSKA NAPOKON MORA ZAUSTAVITI ŠIRENJE TALIJANSKOG NEOIREDENTIZMA, ALI NAJPRIJE ZABRANITI USTAŠTVO!

U REPUBLICI HRVATSKOJ IMAMO 15-ak ULTRADESNIČARSKIH I PROUSTAŠKIH MEDIJA KOJE SU OPASNO SMEĆE KOJE ZAGAĐUJE OKOLINU, A ŠTIVO JE GADLJIVO I KAŽNJIVO TAKO DA BI DRŽAVNE ODVJETNIKE NA LOKALNOJ I DRŽAVNOJ RAZINI TREBALO POD HITNO SMIJENITI

Povodom 22. lipnja 1941. održava se državni blagdan, koji je već dan priređen nesvagdašnjom “pucnjavom” iz portala (čitaj bezopasnih futrola) i kako su oglasili iz najstrašnijih ultradesničarskih i proustaških medija. Osim toga, baš tog toga 22. lipnja Fakultet studija Sveučilišta u Zagrebu, organizira 2. Međunarodni znanstveni skup povodom zločina NDH pod zapovjedništvom dr. Ante Pavelića. Tako je eskalirala pojava objavljivanja štiva o BUGOJANSKOJ SKUPINI 1972., bolje je nazovimo pravim imenom BUGOJANSKA TERORISTIČKA GRUPA FENIKS 1972. Ultradesničarski i ustašoidni portali su bez trunke savjesti krivili već okrivili Tita, a to su ustaški portali i novinari.

Među inima ultradesničarskim i proustaškim tiskanim medijima i elektroničkim publikacijama su svakako 7Dnevni, dnevno.hr, tjedno.hr, narod.hr, Branitelji portal, komunistickizlocini.net, kamenjar.com i brojni drugi. Većina navode tekstove o hrabroj Bugojanskoj skupini Feniks 1972. koja je zapravo Bugojanska teroristička grupa koja je 20. lipnja 1972. godine na austrijsko-jugoslavenskoj granici upala u Jugoslaviju da podigne ustanak. To je grupa terorista koja je naoružana stigla u u podnožje Raduše nedaleko Bugojna gdje je započela teroristički napad! Devetnaestorima bili su članovi Hrvatskog revolucionarnog bratstva (HRB) sa zadaćom podignuti ustanak protiv SFR Jugoslavije! Skupina su, kako sebe nazvaše rodoljubi, bili neprijatelji SFRJ i sanjali su o nekakvoj slobodi, a došli su ubijati nevine stanovnike Jugoslavije koja je bila priznata članica OUN-a!

Braniteljski portal u Zagrebu 20. lipnja objavio je video Bugojanska skupina Feniks 1972. (teroristička grupa Feniks 1972. op. A.Č.) i Foto video 20. lipnja 1928. Puniša Račić izvršio atentat u Beogradskoj skupštini na Stjepana Radića i na druge hrvatske zastupnike. To je “beogradska tragedija” i o njoj zasigurno treba pisati i napasti beogradskog atentatora i ubojicu Račića. Ali obilježavati i hvaliti grupu naoružanih do zubiju hrvatskih emigranata je planirana ratna operacija prohrvatskih fašista koji su ubijeni od strane vojske i policije SFRJ i to su zaslužili. To je grupa neprijatelja bez mozga koja je, nitko ne zna kako, neočekivano prešla austrijsko-jugoslavensku granicu u dijelu Slovenije. Njihova borba bila je uzaludna, pa su mnogi ubijeni, neki uhićeni i osuđeni u Sarajevu na zatvorske kazne i na kraju svi su završili kako je bilo za očekivati – mrtvi!!!

U toj terorističkoj grupi bili su: Ambroz Andrić, Adolf Andrić, Pavao Vegar, Đuro Horvat, Vejsil Keškić, Viktor Kancijančić (Kocijančić), Petar Bakula, Ludvig Pavlović, Mirko Vlasnović, Ilija Lovrić, Filip Bešlić, Stipe Ljubas, Vlado Miletić, Vinko Knez, Ivan Prilić, Nikola Antonac, Vilim Eršek i Vidak Buntić.

Najveća sramota u povijesti Večernjeg lista od 1959. do 2021. u Zagrebu je izdanje brošure Večernji list specijal “BUGOJANSKA skupina. Akcija Feniks – 72:upad hrvatskih gerilaca Jugoslavije 1972” (Zagreb, 2021.), grupe autora, a kao glavni urednik potpisao se Dražen Klarić i urednik Žarko Ivković. Brojni autori su dakako pohvalili akciju hrvatskih gerilaca, a oni su imali pravi naziv: hrvatski teroristi!

Armando Černjul

Facebook
E-mail