Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

HHO u subotu organizira skup podrške Ukrajini

(Foto: HINA/ Tomislav Pavlek)

PREDSJEDNIK Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) Ivan Zvonimir Čičak najavio je da će se u subotu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održati skup podrške Ukrajini i ukrajinskome narodu zbog ruske agresije, pozvavši i druge gradove, pogotovo županijska središta, da im se pridruže. Skup podrške treba se održati u 12 sati.

Čičak je za Hinu rekao kako su u utorak zajedničku sjednicu održali predstavnici HHO-a, zagrebačke ukrajinske zajednice te ataše za kulturu Veleposlanstva Ukrajine Ruslan Yegorov, vezanu uz pripremu velikog skupa podrške Ukrajini i Ukrajincima u Zagrebu.  

“Odlučili smo pozvati i druge gradove, pogotovo županijska središta da nam se pridruže i da u svojim sredinama organiziraju istu takvu podršku Ukrajini i ukrajinskoj nacionalnoj manjini”, poručio je.

“Nemamo pravo zaboraviti što se nama događalo”

Čičak je istaknuo kako nemamo pravo zaboraviti što se nama događalo u Domovinskom ratu i moramo pružiti podršku
Ukrajini u očuvanju njezine državne cjelovitosti i nacionalne samobitnosti.

Predsjednik HHO-a naveo je da su o tome obavijestili različite institucije, uključujući vladu, Hrvatski sabor i Grad Zagreb. Uz to, od Grada Zagreba zatražili su da im osiguraju razglas i binu za održavanje skupa.

Čičak je najavio i da će u srijedu u 13 sati u prostorijama HHO-a biti održana konferencija za medije na kojoj će iznijeti više detalja o subotnjem skupu potpore Ukrajini i ukrajinskom narodu.

Hina

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave