Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Obilježena 78. godišnjica Proboja Srijemskog fronta i oslobođenja Vukovara

Dana 12. travnja 2023. godine Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Vukovarsko-srijemske županije obilježila je 78. godišnjicu Proboja Srijemskog fronta i oslobođenja Vukovara

Foto: Facebook

Čestitamo građanima Vukovara dan oslobođenja od fašizma!

Manifestacija je počela prijemom kod gradonačelnice Iloka, polaganjem cvijeća na spomen kosturnicu borcima Crvene armije, polaganjem cvijeća na partizanskom groblju u Iloku. Nastavljeno je polaganjem cvijeća na spomenik pobijenim rodoljubima u Lovci i borcima Srijemskog fronta u Šarengradu. Na ovim mjestima prisustvovale su delegacije grada Iloka, SABA RH i ZUABA VSŽ, Delegacija Ruske Federacije. Generalni Konzulat Republike Srbije u Vukovaru, Sekcija Prve proleterske brigade, ZVO Vukovar, SUBNOR-a Kantona Sarajevo i Sekcija Prve proleterske iz Slovenije. Nakon toga dijela u Vukovaru počinje centralna manifestacija uz prisustvo 30 delegacija iz Republike Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Prisutne goste i građane pozdravio je domaćin Lazo Đokić, a potom se prisutnima obratio, predsjednik SABA RH Franjo Habulin. Učenice Gimnazije Vukovar učestvovale su u programu, pod vodstvom profesorice Ljiljane Bajac- Nikolić. Brojne delegacije položile su cvijeće, a na akademiji prisutne su pozdravili Mihajlo Vidić, Stevo Drača, Mirsad Ćatić, zamjenik ambasadora, ministar savjetnik Ruske Federacije Andrej Kisiljev i učesnica NOB-e skojevka Valerija Skrinjar Tvrz. Hvala delegacijama koje su svojim dolaskom uveličale našu današnju manifestaciju.

Hvala svima na njegovanju kulture sjećanja i borbi protiv fašizma. Neka je vječna slava i hvala oslobodiocima Vukovara od fašizma!

Lazo Đokić

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave