Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Završni turnir šahovske sekcije SABA RH za 2021.

Zagreb – U prostorijama SABA RH u Hatzovoj 16 održan je 21. prosinca završni turnir šahovske sekcije antifašista za 2021. godinu. 

Turnir je bodovan za brzopoteznu rejting listu svjetske šahovske federacije – FIDE. Nakon 9 kola igranih brzopoteznim tempom uvjerljivo je pobijedio Zvonimir Trepšić, mlada osječka zvijezda u usponu, koji je nanizao čak 8 pobjeda! Drugo i treće mjesto zauzeli su majstorski kandidati Juraj Havaš i Zoran Zelenika s po 7 osvojenih bodova. Najuspješniji senior iznad 65 godina bio je majstorski kandidat Damir Mravunac, a posebnu nagradu za šahistice osvojila je Mira Srebro.

Poredak na turniru: 1. Zvonimir Trepšić 8, 2-3. Juraj Havaš i Zoran Zelenika 7, 4. Ivan Vujec 6, 5. Damir Mravunac 5,5, 6-9. Denis Jakupec, Zdenko Bender, Zvonko Petrović i Dubravko Klement 5, 10-15. Veljko Pauš, Hazim Hodžić, Ivan Dadić, Goran Mihalić, Milan Tušek i Miroslav Nagl 4,5, 16-18. Robert Krištović, Milan Jakić i Zdravko Margitić 4, 19. Tvrtko Golemović 2,5, 20. Branko Vukman 2, 21. Bruno Sontag 1,5 i 22. Mira Srebro 0,5 boda.

Prije turnira sudionici su u prostorijama za igru razgledavali izložbu djece i mladih “Tko je drugi ili drugačiji” u sklopu projekta Europsko antifašističko naslijeđe koji provodi Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske u partnerstvu s antifašističkim savezima Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Dejan Glišić

smart
Facebook
E-mail

Kategorije

Najave