Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Zamutili antifašizam da istaknu Uskrs

Na fotografiji smo zamaglili spomen-ploču posvećenu oslobođenju Trogira od fašizma kako bismo istaknuli uskršnju poruku, poručili su iz HDZ-a tog grada

Fotošopirana fotografija objavljena na Facebooku HDZ-ovog ogranka u Trogiru (foto Facebook/HDZ Trogir)

HDZ se, pet dana nakon događaja, napokon oglasio oko zamagljene spomen-ploče posvećene oslobođenju Trogira od fašizma, objavio je 24 sata, ali po onome što su rekli, možda bi bilo bolje da je predsjednica ovog ogranka Ivana Viljac nastavila šutjeti.

Prema njenom objašnjenju, objava na Facebooku HDZ-a Trogir posvećena je isticanju blagdansko-uskršnje aktivnosti dijeljenja pogača i stranačkih letaka zbog čega je administrator njihove stranice mislio da baš uskršnju poruku treba naglasiti i to ni manje ni više nego na račun spomen-ploče koja je očito fotošopirana zbog teksta. Na njoj, naime, piše: “Sloboda rođena u krvi na zgarištima sela i gradova osvanula drevnom Trogiru 28. listopada 1944. Skupština općine Trogir 28. listopada 1981.”.

“To je bila blagdanska-uskršnja aktivnost i administrator je mislio da baš uskršnja poruka treba biti jedina. To što neki mediji, stranke i strukture žele od banalnosti stvoriti dalekosežnu i dubokoumnu priču, govori samo o njihovoj bezidejnosti i intelektualnom sramoćenju. Uostalom, Program i Statut HDZ-a je utemeljen i na pozitivnim stečevinama hrvatske ljevice, i tako je od utemeljenja do danas, stoga je šibicarenje bezidejnih SDP klevetnika na ovoj temi tragikomično”, odgovorila je predsjednica GO HDZ-a Trogir dnevniku 24 sata nakon objave teksta da u HDZ-u šute po pitanju zamagljivanja spomen ploče koja obilježava oslobođenju od fašizma u Trogiru.

(Portalnovosti.com)

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave