Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Ustaško obilježje među katolibanskim radikalima na trgu

(Foto: Marin Tironi/Index)

DANAS su radikalni katolibani opet klečali i molili na glavnom zagrebačkom trgu. Kao i prethodna dva puta, klečali su i molili za “čednost u odijevanju, suzdržavanje od predbračnih spolnih odnosa”, da muškarci postanu duhovni autoriteti obitelji i da se Hrvati vrate na pravi put i oslobode od pakla.

Među njima našao se i jedan muškarac koji je preko lica nosio šal te bio zaogrnut hrvatskom zastavom na kojoj je bilo vidljivo istaknuto slovo “U”, sa šahovnicom na kojoj je prvo polje bijelo. Unutar slova U crnim slovima je ispisano “Udruga ujedinjenja”. Na Facebook stranici “Udruga ujedinjenja” navodi se kako je cilj udruge “Hrvatsko zajedništvo s Bogom”, a na cover slici je šahovnica s prvim bijelim poljem i natpisom “Za dom i Krista protiv komunista”.

Batarelo: Napada nas woke sekularistička ekipa

Čelnik ultrakatoličke udruge Vigilare Vice John Batarelo uoči ovog okupljanja je na Facebooku poručio da se radi o “katoličkim muževima” koji mole krunicu te da ih napada “woke sekularistička ekipa”. Navodi i da neće odustati te da će se nastaviti okupljati na Trgu svake prve subote u mjesecu.

Index Vijesti

Facebook
E-mail