Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

UABNOR Mostar o devastaciji Partizanskog spomen groblja: ‘I nakon godinu dana istraga je u tijeku’

(Foto: Wikipedia)

Udruženje antifašista i boraca NOR-a Mostar podsjetilo je da je 14. juna navršeno godinu dana od “rušilačkog terorističkog čina” na Nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine – Partizansko spomen groblje u Mostaru.

U priopćenju za javnost su naveli da ne mogu biti zadovoljni odgovorom iz kantonalnog MUP-a da je istraga u tijeku i da je Tužiteljstvo formiralo predmet, istaknuvši kako je krajnje vrijeme da se u rješavanje uključe i federalne policijske strukture, te državne sigurnosne agencije.

Smatraju da imaju pravo znati dokle se došlo jer, kako kažu, rušilački pohodi na ovaj spomenik traju previše dugo.

Iz UABNOR-a Mostar ističu da neučinkovitost navodi na sumnju da “u slučaju terorističkog čina na Partizansko spomen groblje postoje opstrukcije i nedostatak volje da se sve riješi”.

Na kraju su naglasili kako izravnim suučesnicima u uništavanju ovog Nacionalnog spomenika, zbog nepoduzimanja mjera zaštite, smatraju Gradsku upravu Mostara, Vladu Hercegovačko-neretvanskog kantona i Vladu Federacije BiH.

“Pozivanje na nedefinirane nadležnosti i prebacivanje odgovornosti jednih na druge samo pogoduje kreatorima političke klime u kojoj bez ikakvih posljedica mogu djelovati neonacističke grupe koje redovno kreću u ovakve rušilačke pohode”, zaključeno je u priopćenju Udruženja antifašista i boraca NOR-a Mostar.

Federalna.ba

tacno.net

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave