Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

U zagrebačkom Hodu za život neki su nosili i kriptoustaške majice. Brzo su dešifrirani

Radi se o natpisu koji, kada se majica presavije po sredini, ispisuje riječ ‘ustaša’

(Foto: Facebook.com/Antifašistički vjesnik)

U Zagrebu je jučer održan Hod za život s kojeg su organizatori, među ostalim, poručili da “pobačaj nije ljudsko pravo” te da su nerođena djeca „najugroženija manjina u Hrvatskoj“. Slogan ovogodišnje povorke glasio je “Ne zaustavljaj otkucaje moga srca, samo daj mi ljubav”, a u Hodu je bilo raznih generacija i profila ljudi.

Među građanima opremljenima transparentima, balonima i zastavicama, našao se i jedan gospodin u kriptiranoj ustaškoj majici. Kako je primijetio Antifašistički vjesnik, osim što je na majici nepoznatog gospodina grb s početnim bijelim poljem, na njoj se nalaze simboli koji naizgled ne znače ništa.

Međutim, radi se o natpisu koji, kada se majica presavije po određenoj liniji, ispisuje riječ ”ustaša”. Kao primjer “dešifriranja” natpisa, uz fotografiju sudionika Hoda za život Antifašistički vjesnik je stavio dvije starije slike jednog mladića, koji nije bio u Hodu za život, a na kojima se vidi kako stvar funkcionira.

‘Kriptoustaše’

“Kriptoustaše Markićki nose transparente na Hodu protiv ženskog prava na izbor. Pogledajte kako izgleda majica ovog ustaše od deset tjedana kad se presavije”, komentar je na Facebooku Antifašističkog vjesnika.

Inače, u prodaji postoji više verzija ovih dovitljivih majica pa se tako može naći i ona s pozdravom “Za dom spremni”.

(telegram.hr/Katarina Škaro)

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave