Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Tamara Kojić ponovo predsjednica Društva Josip Broz Tito

Potpredsjednikom je ponovo imenovan Radovan Aleksić, a tajnicom Biserka Perman

(Foto: Društvo Josip Broz Tito Rijeka)

Tamara Kojić ponovo je izabrana za predsjednicu Društva Josip Broz Tito Rijeka, potpredsjednikom je, također ponovo, imenovan Radovan Aleksić, a tajnicom Biserka Perman.

Odlučeno je to na izbornoj skupštini Društva osnovanog 2001. godine na inicijativu pedeset istaknutih gospodarstvenika, znanstvenika, društveno-političkih radnika te djelatnika u kulturi, sportu i obrazovanju Rijeke.

Program za 2024.

Društvo djeluje na području cijele Primorsko-goranske županije. U prvih 23 godine rada, kroz Društvo je prošlo više od 1.400 članova, a danas broji 250 aktivnih članova. Svake godine Društvu pristupi tridesetak novih članova.

Na izbornoj skupštini prihvaćen je prijedlog programa rada za 2024. godinu u kojem je, između ostalog, kao jedna od važnijih značajki istaknuto privlačenje većeg broja mladih kroz suradnju sa školama i odjelima za školstvo u jedinicama lokalne samouprave i Primorsko-goranskoj županiji te organiziranjem tribina, izložbi, multimedijskih prikaza i projekcija filmova vezanih uz život i djelo Josipa Broza Tita, kojima je za cilj prvenstveno upoznavanje mladih s veličinom Titova djela i proširenje njihova znanja o Titu, budući da, rečeno je, današnji školski udžbenici povijesti o tome govore premalo i previše površno.

Knjiga “Riječani s Titom”

Također, istaknuta je nužnost proširenja suradnje s drugim programski srodnim udrugama u Hrvatskoj i izvan nje, uz dosadašnju, već tradicionalnu suradnju s udrugama u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

– Nastavit ćemo rad na projektu izdavanja knjige “Riječani s Titom”, proširiti aktivnosti na društvenim mrežama, organizirati posjete Kući cvijeća u Beogradu na dan Titove smrti, 4.svibnja, sudjelovati u proslavi Titova rođendana – Dana mladosti – radosti u Kumrovcu.

Također, nužna je i dobra suradnja i financijska potpora za realizaciju programskih aktivnosti s Gradom Rijeka, Primorsko-goranskom županijom te drugim gradovima i općinama s područja naše Županije, a koju će Društvo nastojati proširiti i na ostale jedinice lokalne samouprave u Županiji, rečeno je.

Kroz izvještaj o radu, istaknuta je i dobra suradnja Društva s udrugama antifašističkih boraca i nacionalnih manjina na području Rijeke i Županije te medijskim kućama u Rijeci.

Nakon kraće rasprave, prihvaćeni su izvještaj o radu, financijski izvještaj i izvještaj nadzornog odbora.

(novlilist.hr/Sanja Gašpert)

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave