Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Šef HUP-a: Trebamo niže poreze, jeftiniju državu i fleksibilniji zakon o radu

PREDSJEDNIK Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Mihael Furjan izjavio je da su za konkurentnost hrvatskog gospodarstva i poduzetništva potrebni manji porezi, jeftinija država te fleksibilniji zakon o radu.

Sudjelujući na izbornoj skupštini osječke podružnice HUP-a, Furjan je kazao kako je za povećanje konkurentnosti nužno i bolje i veće korištenje EU fondova, posebice u privatnom sektoru. Smatra također da javni sektor nema kapacitet za povlačenje svih raspoloživih EU sredstava.

“Hrvatski poduzetnici pokazali su tijekom pandemije da se rast može ostvarivati i u najtežim vremenima, ali nam ne trebaju klipovi pod nogama, ne trebamo izmišljene dodatne poreze, birokraciju i prepreke koje nam otežavaju posao”, poručio je predsjednik HUP-a.

Istaknuo je i da bi u HUP-u voljeli da vlada sluša poduzetnike, kao što se slušaju poduzetničke udruge u Francuskoj ili Njemačkoj, ali im se čini da vlada “više ide prema nekim populističkim i kratkotrajnim mjerama, umjesto da gleda što je dugoročno dobro za hrvatsko gospodarstvo”.

“Ono što je dobro za poduzetnike i radnike, dobro je i za Hrvatsku, jer nema uspješnih poduzeća bez zadovoljnih i motiviranih radnika, a nema ni uspješne Hrvatske bez uspješnih kompanija. Želimo poručiti našoj administraciji da treba slušati puls poduzetnika, odnosno ono što im je potrebno, da bi u budućnosti svi zajedno imali bolji rast i razvoj”, naveo je Furjan.

Pohvalio je projekte povezivanja HUP-a s osječkim visokoobrazovnim institucijama ocijenivši kako hrvatski obrazovni sustav ne odgovara potrebama poduzetnika na način da školuje kadar potreban biznisu.

“Nažalost, mi i dalje često školujemo ljude za zanimanja koja gotovo da izumiru, i oni se teže snađu na tržištu rada, a u ICT sektoru imamo nedostatak radnika, iako se taj nedostatak danas javlja gotovo svagdje”, ocijenio je Furjan.

Hina

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave