Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Rusi se umiješali u obračune između pobornika ‘srpskog sveta‘ i zakletih Crnogoraca, optuživši zastupnika Demokratske stranke za druženje s ustašama!

U našem susjedstvu i dalje je glavna tema tko je srcem i dušom za neovisnu Crnu Goru, a tko podržava tzv. “srpski svet”. U obračune između Crnogoraca i Srba, ovoga su se puta, potpomognute ruskom propagandom, umiješale i “ustaše”?! Kako izgledaju, pogledajte na sljedećem linku.

Kako piše podgorička “Pobjeda”, samo dva dana nakon što je zastupnik Demokratskog fronta u crnogorskom parlamentu Slaven Radunović glavnog urednika “Antene M” Darka Šukovića nazvao “antisrbinom“, srpsko-ruski propagandni portal “In4s” objavio je foto-montažu na kojoj je Šuković prikazan u društvu s osobom koja nosi ustašku kapu.

NAMONTIRALO JOJ GLAVU

Zbog te je objave, piše “Pobjeda”, Šuković na društvenim mrežama bio izložen nizu uvredljivih, pa i prijetećih komentara, no nakon demantija na “Anteni M”, portal “In4s” povukao je sporni tekst sa foto-montažom.

“Antena M” jučer je objavila da je riječ o Nikšićanki Radi Čanović koja se slikala s Darkom Šukovićem, a nepoznati autor je zloupotrijebio njihovu zajedničku fotografiju tako da je njeno tijelo namontirao glavu s kapom koja ima ustaška znamenja.

Čanović se javila redakciji “Antene M”. Rekla je da nije mogla pronaći fotografiju koja je poslužila za foto-montažu, ali je poslala drugu, koja pokazuje da su se fotografirali na istom mjestu u istoj odjeći kao na snimci koja zloupotrebljena.  

‘PORTAL ŠTENARA’

Na pokušaj diskreditiranja i manipulacije reagirao je Darko Šuković koji je kazao da nikad ne bi dozvolio da mu se itko primakne s kapom na kojoj je slovo “U“. 

– Kako “portal-štenara In4s” ne radi ništa bez komande gazde, a komandu smo čuli prekjučer u Skupštini, bilo bi dobro da im narodni poslanik komandira – aport! Mudrima dovoljno! – napisao je Šuković u odgovoru na foto-montažu.

Kako piše podgorička “Pobjeda”, portal “In4s” nije registriran u Crnoj Gori. U impressumu je kao glavni i odgovorni urednik potpisan Feliks Savon, dok se u javnosti kao urednik predstavlja Gojko Raičević.

Jedan od osnivača portala “In4s” aktualni je rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr. Vladimir Božović, preko kompanije “Atlantic News Group llc”, čije je sjedište u poreznom raju Delaver.

Osnivač Atlantic News Group llc. je, prema javnim podacima, dr Vladimir Božović, sadašnji rektor Univerziteta Crne Gore, inače izvanredni profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu. Božović je predsjednik Izvršnog odbora Matice srpske u Crnoj Gori koja je i osnivač NVO Akademska alternativa, a sa Raičevićem je jedan od 34 osnivača “Srpske kuće”.

Božovića je u javnosti lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević označio kao osnivača nevladine organizacije “Ne damo Crnu Goru (svetinje)“ i aktera pregovora tijekom kojih je, uz podršku SPC-a, Zdravko Krivokapić postavljen za nositelja izborne liste koalicije “Za budućnost Crne Gore“.

Slobodna Dalmacija

Facebook
E-mail