Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Puzajući državni udar tzv. 1. dragovoljačke bojne

Više stotina pripadnika tzv. 1. dragovoljačke bojne u subotu su u vojnoj koloni marširajući došli na prosvjed i, kako su poručili preko Paraginog Facebooka, stavili se na raspolaganje djelatnicima vojske i policije koji žele stati na kraj ovom ludilu što provode slijepe neoglobalističke sluge

Više stotina muškaraca marširalo je pod zastavom s prvim bijelim poljem (foto You Tube)

ni srednje i starije dobi sjetit će se kako je neposredno pred rata svaku večer na glavnom zagrebačkom trgu Hrvatska stranka prava, pod vodstvom Dobroslava Parage i njegovih jurišnika, održavala postrojavanje svojih pripadnika. Do zuba naoružani i okićeni ustaškim simbolima HOS-ovci su neometano marširali centrom Zagreba po svemu nalik svojim prethodnicima iz 40-ih godina. Vrhunac je bio nasilno zauzimanje Hrvatskog društva likovnih umjetnika, tzv. Starčevićevog doma, nedaleko od Glavnog kolodvora ispred kojeg su postavili i top tvrdeći da su ga oduzeli od JNA.

Kad je cijela ta ustaška gungula postala preveliki uteg ne samo pred međunarodnom zajednicom, nego i kao unutrašnji politički destabilizator, tadašnji predsjednik države Franjo Tuđman brzo je pronašao način da HOS-ovce raspusti i prebaci u Hrvatsku vojsku, a HSP-ovce pretvori u vlastitu rezervnu političku desnicu koju po potrebi koristi.

Premda Tuđmana već odavno nema, a i HSP jedva da postoji, baš kao i sve one stranke i strančice koje su iz njega nastajale i nestajale, nekadašnjim protagonistima osobna važnost i moć očito nedostaju pa manjak političke podrške pokušavaju pronaći u antivakserskom pokretu. Ne radi se ovdje samo o Mostovim zastupnicima, Zlatku Hasanbegoviću i Velimiru Bujancu koji love u mutnom, nego i već spomenutom Paragi.

Na Faceboku već zaboravljenog nekadašnjeg predsjednika HSP-a u nedjelju, dan nakon velikog prosvjeda,  objavljena je snimka marša nekoliko stotina očito dobro organiziranih muškaraca koji su pod hrvatskom zastavom i šahovnicom s prvim bijelim poljem marširali od Glavnog kolodvora do Trga bana Josipa Jelačića gdje su se postrojili. Na prosvjedu je, da podsjetimo, viđeno i više HOS-ovih zastava s ustaškim pozdravom i to sve pred očima brojnih policajaca. Na Paraginoj stranici ta je snimka tzv. 1. dragovoljačke bojne komentirana ovim riječima koje prenosimo integralno, zajedno sa svim pravopisnim greškama:

“Nakon svih žalopoljka i prosvjeda o kojima vladajuća kasta interforna i birokrata nije ni pročitala članak ili izvješće, a kamo li se zabrinula, jučer je stigao oštar i konkretan, muški odgovor! U sklopu velikog prosvjeda samooganizirala se i postrojila 1. dragovoljačka bojna koja se stavlja na raspolaganje djelatnicima vojske i policije koji žele stati na kraj ovom ludilu što provode slijepe neoglobalističke sluge! Bravo momci!”.

S You Tube kanala Hrvatskih obrambenih snaga (HOS), na kojem je puštena ista snimka, poručeno je ovo: “Bravo ljudi! Ovo je tek početak. Teška vremena su pred nama. Što se tiče dijela u kojem smo sudjelovali, odrađen je perfektno! Preko 2500 ljudi u koloni (ozbiljnoj formaciji) pokazalo je kako naš narod, majke, sestre, djevojke i naša djeca nisu sama jer ima spremnih na čvrsti odgovor!”

Poruka je jasna. Ako državni udar nisu uspjeli napraviti 90-ih uz pomoć ratnih bubnjeva, nikad nije kasno da opet pokušaju, ovaj put puzajući na valu antivakserskog raspoloženja.

https://www.facebook.com/100044421999949/videos/482502966386733

(Novosti)

Facebook
E-mail