Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Priopćenje SABA RH u povodu jučerašnje predstave Domovinskog pokreta u Kumrovcu

U povodu predstave koju su članovi Domovinskog pokreta, u predvečerje 18. svibnja 2023. godine organizirali pred rodnom kućom Josipa Broza Tita, Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske oštro osuđuje način na koji pojedini građani Republike Hrvatske pod okriljem lažnih genocidnih optužbi uznemirava lokalnu i širu društvenu zajednicu, namećući svoje ideje o povratku na iskonske temelje Nezavisne Države Hrvatske.

Sigurni smo da nije slučajno odabran datum jučerašnje predstave, koja upućuje da su članovi Domovinskog pokreta izabrali datum 18. svibnja, dan na koji je ustaški poglavnik NDH Ante Pavelić 1941. počinio najveću izdaju u hrvatskoj povijesti, predavši Kraljevini Italiji velike dijelove Dalmacije potpisavši Rimske ugovore, znajući da je Dalmacija povijesno bila kulturno središte Hrvatske tijekom svoje povijesti.

Iskreno se nadamo da će Domovinski pokret u budućnosti svoje predstave organizirati prisjećajući se i svih žrtava naci-fašističkog i ustaškog terora, koji se realizirao u sklopu ostvarivanja takozvane NDH, surađujući s fašističkim režimima koji su u šest ratnih godina odnijele živote na desetke milijuna ljudi.

SABA RH

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave

Dan mladosti-radosti 2023.

U organizaciji Saveza društava Josip Broz Tito Hrvatske i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske obavještavamo Vas da će se manifestacija Dan mladosti-radosti održati

Pročitaj više »