Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Priopćenje Općine Kumrovec o jučerašnjem incidentu pri spomeniku Josipa Broza Tita

(Foto: Općina Kumrovec) Načelnik Kumrovca Robert Šplajt

Jučer u večernjim satima na prostoru Muzeja „Staro selo“ Kumrovec dogodio se incident pri spomeniku Josipa Broza Tita. Naime, skupina ljudi upala je u Muzej i izvodila performanse, te ružne scene vezane uz Josipa Broza Tita.

Podsjetimo se, Muzej „Staro selo“ Kumrovec zaštićena je kulturna baština, rodna kuća Josipa Broza Tita i spomenik dio su Muzeja te su isto tako zaštićeno kulturno dobro, a ovakvo ponašanje izaziva opasnost od vandalizma i narušavanja lokaliteta.

(Foto: Wikipedia) Muzej “Staro selo” u Kumrovcu

O svemu ovome, razgovarali smo s načelnikom Općine Kumrovec, Robertom Šplajtom koji nam je dao sljedeću izjavu:

“Prije svega, ovakve ružne scene ne želimo u Kumrovcu! Ne podržavamo vandalizme, ne podržavamo zločine koji su se dogodili u Drugom svjetskom ratu na bilo kojoj trani, to neka rješavaju stručni ljudi, povjesničari i stručne institucije! Josip Broz Tito naš je Kumrovčan kojega se nikada nećemo odreći, poručujem svima koji žele izvađati ovakve i slične performanse neka nas zaobiđu u širokom luku. Josip Broz Tito naš je brend na kojem gradimo turizam.”

Općina Kumrovec, 19.5.2023.

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave

Dan mladosti-radosti 2023.

U organizaciji Saveza društava Josip Broz Tito Hrvatske i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske obavještavamo Vas da će se manifestacija Dan mladosti-radosti održati

Pročitaj više »