Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Preminuo Mislav Bago

“Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvijek spreman pomoći”, poručili su iz Nove TV

(Foto: Petar Glebov/PIXSELL)

Preminuo je Mislav Bago, novinar Nove TV.

“Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvijek spreman pomoći. Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvijek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas”, poručila je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

Uredništvo Nove podsjetilo je da je Bago počeo novinarski rad kao novinar/istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta. Godinu poslije radi i priloge za redakcije informativnog programa i religijskog programa. Istodobno prati stranački život i Hrvatski sabor. Specijalizirao se u unutarnjoj politici za rad Vlade i Sabora. Od 1995. godine sudjeluje u stvaranju svih izbornih emisija i aktivno prati sve procese vezane uz izbore; 2001. godine prvi je put autor izbornog projekta, a nakon toga nastavio je taj posao iznimno uspješno raditi za sve izbore u RH. Mislav je bio i urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008. godine, a godinu poslije postaje urednik i novinar na Novoj TV.

Sudjeluje od početka u svim važnim projektima informativnog programa, od predsjedničkih, parlamentarnih lokalnih izbora do izbora za Europski parlament. Prati sve velike događaje poput političkih afera ali i drugih događaja koji su uvelike utjecali na hrvatsko društvo, poput poplava u Slavoniji.

Dobitnik je niza nagrada za svoj rad. Nagradu HND-a Marija Jurić Zagorka dobio je 1998. godine za najbolju reportažu te 2003. i 2006. za najbolji intervju. Novinarem godine proglašen je 2006. godine za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom.

Novosti

Facebook
E-mail