Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Poziv na obilježavanje Dana antifašističke borbe – državnog praznika – 22.6. 2021 na području grada Samobora i Grada Sveta Nedjelje

Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Samobora poziva vas na obilježavanje Dana antifašističke borbe – državnog praznika – 22.6. 2021 na području grada Samobora i Grada Sveta Nedjelje

UABA Grada Samobora i Grada Svete Nedjelje u povodu Dana antifašističke borbe, Državnog praznika Republike Hrvatske položit će es vijenci i cvijeće na spomen obilježja NOB-a na spomen obilježja NOB-a borcima NOR-a i žrtvama fašističkog terora i to:

1 dan: 21.lipanj 2021 godine ponedjeljak od 9,00 sati

  • spomenik Trg Matice Hrvatske,Samobor, Braniteljima Domovinskog rata u Parku Domovine zahvalnosti u Samoboru, na groblju u Samoboru borcima NOR-a, na groblju u Svetoj Nedjelji. kod Spomen obilježja u Rakitiju, Krestincu, Maloj Gorici i Rakov potoku-narodnom heroju Kreši Rakiću.

Na Spomen obilježja u Galgovu, Kotarima i Dragošcu.

2. dan 22. lipanj 2021  godine utorak      

9,00 Polazak članova UABA autobusom ispred Doma umirovljenika- Samobor-, polaganje vijenaca kod spomen obilježja u Otruševcu.

10,00 sati- kod Spomen obilježja u Bregani – gdje nam se priključuju članovi Zveze borcev  za vrednote NOB-a iz Slovenije (Brežice, Krško i Slovenska Vas)

10,30 kod Spomen obilježja u Grdancima

  • kod Spomen obilježja u Gabrovici
  • kod Spomen obilježja u Planini- Slovenija
  • kod spomenika u Prisjeki,
  • kod spomenika u Budinjaku  sa druženjem

UABA će se sa svojim članovima 21. 6. 2021 vršiti prijevoz osobnim automobilima ispred Doma umirovljenika u 9,00 sati.

A 22.6 ispred Doma umirovljenika u 9.00 sati 

Na obilježavanje se pozivaju predstavnica Grada Samobora i Grada Svete Nedjelje Mjesnih odbora, građani i predstavnici tiska.

S poštovanjem

Predsjednik
Petar Raić

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave