Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Policija: Provodimo kriminalističko istraživanje nakon utakmice Gorica-Dinamo

(Foto: Wikipedia) Ilustracija

ZAGREBAČKA policija objavila je priopćenje u kojem navodi da provodi kriminalističko istraživanje nakon utakmice Gorica – Dinamo. Podsjetimo, navijači Dinama Bad Blue Boysi na jučerašnjoj su utakmici pjevali ustašku koračnicu, i to sljedeće stihove: “Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije, za slobodu i za dom, hrvatski dom!”

Istaknuli su i transparent sa stihom iz iste pjesme: “Lijepo ih je, lijepo ih je naučila majka!”

Premda policija nije precizirala zbog čega točno provodi kriminalističko istraživanje, pretpostavlja se da se radi upravo o ustaškoj pjesmi i poruci Bad Blue Boysa. 

“Policija: Zbog sumnje da je počinjen prekršaj policija provodi kriminalističko istraživanje i utvrđuje identitet počinitelja”

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti. 

“Na nogometnoj utakmici SuperSport HNL-a između HNK “Gorica” i GNK “Dinamo”, odigranoj jučer, 21. listopada 2023. s početkom u 18.10 sati na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, policijski su službenici prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji u njihovoj nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja.

U službene prostorije policije privedene su ukupno četiri osobe zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira- dva gostujuća navijača, obojica maloljetnici, privedena su zbog posjedovanja pirotehnike, dok su još dvojica gostujućih navijača privedena zbog alkoholiziranosti.

Policija je na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima – prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice – audio i video snimala te fotografirala javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjen prekršaj, policija provodi kriminalističko istraživanje sukladno čl. 11. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima te će temeljem snimaka i fotografija poduzeti sve mjere i radnje radi utvrđivanja identiteta počinitelja te sankcioniranja sukladno važećim zakonskim propisima”, navode iz policije. 

index.hr

Facebook
E-mail