Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Polaganjem vijenaca obilježena 79. godišnjica smrti Joakima Rakovca

(Foto: porestina.info)

Polaganjem vijenaca danas je na porečkom trgu koji nosi njegovo ime obilježena 79. obljetnica smrti istarskog antifašista, partizana i narodnog heroja, Joakima Rakovca. 
Kratkoj komemoraciji prisustvovali su gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, predsjednik Gradskog vijeća Zoran Rabar, predstavnici Udruge antifašističkih boraca i antifašista Poreč, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, te građani.

Nakon polaganja vijenaca okupljeni su minutom šutnje odali počast narodnom heroju i svima poginulima u Narodnooslobodilačkoj borbi i Domovinskom ratu. Rakovčevih djela i žrtve kratkim se govorom prisjetio predsjednik UAB-a Arduino Matošević, kao i na važnost obilježavanja ovakvih datuma, a kako bi lik i djelo Joakima Rakovca, te narodnooslobodilačka borba stanovnika Poreštine dobili i još jednu dimenziju u tijeku je obnova i izrada postava Memorijalne kuće Joakima Rakovca u selu Rakovci gdje je rođen, koja će biti predstavljena ove godine.

Skup je iz Poreča potom krenuo na komemoraciju na Križnjak kraj Korenići iznad Limske drage, mjesto pogibije Joakima Rakovca, gdje su obljetnicu obilježili predstavnici udruga i društava s Poreštine, Rovinjštine i Pazinštine

Grad Poreč

porestina.info

Facebook
E-mail