Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Pokos oplela po Thompsonu: ‘To je pjevač koji promovira fašizam i ustaštvo. Pristojni ga se groze’

(Foto: Wikipedia)

U nedjelju je Grad Zagreb organizirao doček ‘vatrenih’. Nekoliko zadnjih dana šuška se o tome tko će tada nastupiti, a ime koje se spominje je i Thompson. Vlatka je tom idejom vrlo nezadovoljna

Pjevačica i voditeljica Vlatka Pokos (52) nedavno se vratila u Hrvatsku, a često od tada dijeli svoje mišljenje na društvenim mrežama. Često progovara i o situacijama i ljudima kojima je nezadovoljna, a sada se na meti našao Marko Perković Thompson (55).

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

– Doista se divim našoj reprezentaciji i iznimno sam ponosna na njih. Međutim, postoji jedna stvar koja je pogrešna i neprihvatljiva, a neprestano se ponavlja, a to je slavlje uz Thompsona! To je pjevač koji promovira fašizam i ustaštvo i njegovi nastupi su zabranjeni u civiliziranoj Europi, kao što ga se grozi i svaki pristojan čovjek koji poznaje elementarne činjenice o Drugom svjetskom ratu i mračnom dijelu hrvatske povijesti – započela je pa nastavila:

– Pjevanje o zločinačkoj tvorevini Herceg-Bosni u kojoj se provodilo etničko čišćenje i otvarali koncentracijski logori za Bošnjake je POGREŠNO i nema nikakve veze s domoljubljem! Veliki sam domoljub, volim Hrvatsku, ali protiv sam svakog ekstremizma i svojatanja teritorija tuđe zemlje. Nema nikakve razlike između Velikosrba i Velikohrvata, nikakve – dodala je i zaključila:

– Riječ je o istom zlu! Fašističke simbole, ustaštvo i one koji ga promoviraju treba zabraniti zakonom, a mladim ljudima treba jasno i glasno objasniti da je ustaški pokret bio zlo koje je izvršilo monstruozne zločine i zauvijek obilježilo Hrvatsku. Stoga, divni naši mladići i muškarci, recite NE fašizmu i pjevajte domoljubne pjesme koje ne promoviraju ustašku ideologiju. Domovina se voli srcem i istinom, nadasve istinom, a ne promoviranjem zločinaca i izdajica hrvatskog naroda. Ustaše su bili upravo to: ZLOČINCI I IZDAJICE. 

Njezine objave često izazovu raspravu, a ispod objave Pokos je ovoga puta zaključala komentare.

(24sata/Helena Ludban)

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave