Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Počistili oko spomenika

Članovi antifašističkog udruženja Varaždinske županije uredili su okoliš spomenika u Poljani Donjoj kod Varaždina posvećenog partizanskim borcima palim pri zauzimanju Podravske republike u veljači 1944.

Antifašističko udruženje Varaždinske županije može se pohvaliti brojnim aktivnostima očuvanja tekovina narodnog ustanka i revolucije. Poseban angažman ostvaruje na obnovi spomeničke baštine. Dokaz je i nedavno odrađena akcija uređenje okoliša spomenika u Poljani Donjoj kod Varaždina, koji je bio zarastao u korov. Radišni antifašisti uspjeli su alatom očistiti prostor oko spomenika i ponovno mu vratiti stari historijski značaj.

– Sunčan dan iskoristili smo za radni posjet Poljani Donjoj, manjem prigradskom naselju Varaždinskih Toplica. Mali spomenik posvećen je borcima palim pri zauzimanju Podravske republike u veljači 1944. Pri našem prvom posjetu zaprepastilo nas je da smo ga jedva našli u grmlju. Slali smo i zahtjev za obnovu Gradu, rečeno je da ne znaju gdje je to. Sad će znati. Očistili smo okoliš, uklonili korov i zasadili cvijeće – rekao je Milivoj Dretar, predsjednik ZUABA Varaždinske županije.

(Novosti / Z.V.)

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave