Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Plenković: Ja sam uvjeren da će Ukrajina pobijediti u ovom ratu

(Foto: Wikipedia)

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će Veleposlanstvo Ukrajine u Republici Hrvatskoj i s veleposlanikom Vasiljem Kiriličem položiti svijeće za žrtve agresije

Prva je godišnja rata u Ukrajini, kada su ruske vojne snage stupile na njihov teritorij. Tom prigodom predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će Veleposlanstvo Ukrajine u Republici Hrvatskoj i s veleposlanikom Vasiljem Kiriličem položiti svijeće za žrtve agresije, u petak, 24. veljače 2023., u 9 sati (Voćarska cesta 52).

Tom prigodom predviđeno je obraćanje premijera Plenkovića.

 – Rat u Ukrajini lekcija je za zapadne lidere u prepoznavanju prijetnji i pokazatelj da Europska unija mora odustati od politike “naivnosti” prema Rusiji – rekao je nedavno predsjednik Vlade Andrej Plenković u razgovoru s članicom Izvršnog upravnog odbora Atlantskog vijeća i bivšom državnom podtajnicom SAD-a za globalna pitanja Paulom Dobriansky.

Plenković u veleposlanstvu

– Prije svega došli smo iskazati poštovanje prema Ukrajini i ukrajinskom narodu. Došli smo iskazati solidarnost na godišnjicu brutalne ruske agresije na Ukrajinu – rekao je Plenković te istaknuo povezanost Hrvatske i Ukrajine. 

– Rat je imao cilj srušiti demokratsku vlast u Ukrajini, ali to se nije dogodilo, zahvaljujući hrabrosti vojnika – kaže Plenković te dodaje kako je ključna bila potpora zemalja svijeta.

– Uz tako tako snažne potpore, jasno je da će Ukrajina pobijediti u ovome ratu, Hrvatska će pomoći koliko može te nastaviti davati vojnu potporu – kaže Plenković.

– Želim vam puno snage, puno hrabrosti, imate našu podršku i solidarnost – kaže dodaje da želi da Ukrajina u što kraćem roku pobjedi u ratu, obnovi svoju zemlju te postane članica EU-a.

(24sata.hr/Nikol Zagorac)

Facebook
E-mail