Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Papa osuđuje ubijanje civila u Ukrajini: “Rat je obilježen silama zla”

(Foto: EPA)

PAPA FRANJO smatra da je rat u Ukrajini obilježen silama zla jer ostavlja za sobom grozote poput pokolja civila. Papa je to rekao sudionicima međureligijskog hodočašća solidarnosti s ukrajinskim narodom u Černivcima na zapadu Ukrajine, u organizaciji Međuvjerskog instituta Ilija iz Izraela.

“Patnje, pobijeni civili, nedužne žrtve…”

“Sadašnji trenutak ostavlja nas duboko uznemirenima jer je obilježen silama zla”, istaknuo je Papa u poruci koja je bila pročitana u njegovo ime.

“Patnje nanesene tolikim krhkim i bespomoćnim ljudima, mnogi pobijeni civili i nedužne žrtve među mladima, očajna patnja žena i djece… Sve to muči našu savjest”, dodao je.

Papa poziva da se prekine vatra za Uskrs

Papa, koji je već puno puta zatražio da se prekine sukob, naglasio je da nije moguće ostati ravnodušan i da se mora odlučno progovoriti kako bi se u ime Boga zatražilo da se zaustave ta užasna djela.

Na sastanku na tom hodočašću bivši nadbiskup Canterburyja Rowan Williams ponovio je Papin nedavni poziv da se za Uskrs proglasi prekid vatre. Skupu su nazočili židovi, hindusi, muslimani, budisti i pripadnici drugih religija.

Hina

Facebook
E-mail