Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Ognjen Kraus: Sramota je da nam Austrija daje lekcije ponašanja

Ognjen Kraus

U novoj epizodi podcasta „Pravo glasa“, koji je P-portal pokrenuo u sklopu projekta „Upoznajmo se da bismo se razumjeli“, gost Mirele Pejaković Levstek bio je predsjednik Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus. „Zapadna Europa …

U novoj epizodi podcasta „Pravo glasa“, koji je P-portal pokrenuo u sklopu projekta „Upoznajmo se da bismo se razumjeli“, gost Mirele Pejaković Levstek bio je predsjednik Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus.

„Zapadna Europa je pogođena antisemitizmom, napadima na židovske zajednice i iz tih razloga dosta se Židova iseljava iz Europe. Kod nas vlada klasičan antisemitizam koji postoji svugdje u Europi, srećom nema značajnih ispada u Hrvatskoj, osim komentara po raznoraznim portalima“, kaže Ognjen Kraus i ističe da je sramota što Hrvatska još uvijek nije riješila pitanje znamenja iz NDH, pa je s njima moguće hodati okolo, ali ih i kupiti u samom centru Zagreba.

„Svakodnevno možemo na televiziji, u političkom životu vidjeti jezik koji nije adekvatan, jedan agresivan pristup prema svemu, nepoštovanje političkog protivnika, onoga tko ima drugačije političko mišljenje…Upravo to daje snagu i mogućnost otvorenog načina agresivnog ponašanja jer ljudi misle – ako može političar, onda i mi imamo tu slobodu verbalnog i fizičkog djelovanja“, dodaje naš sugovornik.

Što o položaju nacionalnih manjina u Hrvatskoj i zakonima koji jamče njihova prava, zabrani uzvika „Za dom spremni“, ali i o brojnim drugim pitanjima kaže Ognjen Kraus – poslušajte u novom izdanju „Prava glasa“.

Podcast možete poslušati na platformama SoundCloudSpotifyAnchorGooglepodcastDeezerBreakerPodcast.rs, kao i na našem YouTube kanalu u nastavku.

Link za YT podcast: https://www.youtube.com/watch?v=oNwkeXMDHic&t=5s

(P-portal.net)

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave

Dan mladosti-radosti 2023.

U organizaciji Saveza društava Josip Broz Tito Hrvatske i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske obavještavamo Vas da će se manifestacija Dan mladosti-radosti održati

Pročitaj više »