Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Obnovljen spomenik

Nakon što smo Grad obavijestili da je ploča razbijena na komade, stručne službe Varaždina su promptno reagirale i spomenik je obnovljen, rekao je Milivoj Dretar, predsjednik Zajednice udruženja antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije

Obnovljen je spomenik posvećen palim partizanskim borcima u Zbelavama kod Varaždina

Obnavljanje spomeničke baštine NOB-a nastavlja se na varaždinskom području. Obnovljen je spomenik posvećen palim partizanskim borcima u Zbelavama kod Varaždina. Na spomenutom spomeniku bila je oštećena ploča s imenima i prezimenima koju je na inicijativu antifašističkog udruženja Varaždinske županije, ponovo dao izraditi i postaviti Grad Varaždin. O ovom događaju javnost su obavijestili varaždinski antifašisti.

– Nakon što smo Grad obavijestili da je ploča razbijena na komade, stručne službe su promptno reagirale i spomenik je obnovljen. Hvala Gradu Varaždinu. Na mještanima Zbelave je da svoj spomenik iz 1986. godine i dalje održavaju – rekao je Milivoj Dretar, predsjednik Zajednice udruženja antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije.

(Novosti/Z. Vitanović)

Facebook
E-mail