Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Maja Đerek: Banožić i žena mjesečno imaju 30.000 kn, a grebe se za APN

(Foto: Wikipedia) Ministar obrane RH Mario Banožić

ZVIŽDAČICA Maja Đerek objavila je status u kojem je prozvala ministra Marija Banožića. Podsjetimo, zadnjih se dana piše o tome kako se Banožić raspitivao oko podizanja kredita preko APN-a.

Đerek piše kako Banožić i žena imaju 30.000 kuna mjesečnih prihoda te da, ako uzme APN, zakinut će nekog drugog tko ima znatno manje.

“Jučer iz medija saznajemo kako se ministar Mario Banožić raspituje kod Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa može li iskoristiti kredit preko APN-a. Isti onaj Banožić kojem je to isto Povjerenstvo dokazalo sukob interesa kada je sam sebi kao nadležni ministar dodijelio ekskluzivan stan na elitnoj zagrebačkoj adresi.

Isti onaj Banožić protiv kojeg sam prije 15 mjeseci podnijela kaznenu prijavu zbog zloupotrebe položaja  i ovlasti, s koje nikako da se skine talog prašine u DORH-u, neovisnom organu gonjenja Republike AP.

Isti onaj Banožić koji sa suprugom mjesečno uprihoduje oko 4 000 eura (30 tisuća kuna) i koji se s 44 godine gura dobiti državnu subvenciju, a čime će vjerojatno zakinuti neku mladu osobu sa bitno nižim primanjima da stekne prvu nekretninu za sebe ili obitelj”, piše Đerek.

“Divna je ta Republika AP”

“Isti onaj Banožić koji godinama koristi Ministarstvo obrane kao osobnu PR agenciju i koje jučer u priopćenju već utvrđuje da ministar ispunjava baš sve uvjete za dobivanje kredita. A ako negdje i zapne tu je uvijek AP da porukom malo pogura APN.

Divna je ta Republika AP.

Još nešto je moguće u Republici AP. Nedavno je u tvrtki Državne nekretnine za direktoricu poslovnih prostora postavljena gospođa koja je po zanimanju profesorica religijske kulture i protiv koje sam također podnijela kaznenu prijavu zbog štete nanesene tvrtki. Dakle, složeni pravnički posao i ugovore milijunske vrijednosti će voditi osoba koja je ekspert za vjeru i etiku.

Sve ovo je moguće u Republici AP, članici EU koja pretendira postati članica OECD-a. Naravno, pod uvjetom da vjerno služiš AP-u. Ali brzo će i ta 2024.”, piše Đerek.

Index Vijesti

Facebook
E-mail