Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Lovren odgovorio na kritike Francuza: To je okrutno! Meni je djetinjstvo oštećeno zbog rata

(Foto: Wikipedia)

Oglasio se Dejan Lovren i oštro demantirao tvrdnje francuskih novinara da podržava fašizam

Jedna od glavnih tema u francuskim medijima su ispadi Dejana Lovrena nakon završetka svjetskog prvenstva, a odnose se na pjevanje nacionalističkih pjesama. Ugledni portali u Francuskoj smatraju kako je ovakva situacija nedopustiva te šalju oštre poruke Lyonu i treneru Laurentu Blancu. Trener lavova se morao opravdavati na tiskovnoj konferenciji Lyona prije utakmice s Metzom i zaključio je da gleda samo nogometni dio kod hrvatskog nogometaša. 

Stoper vatrenih i novo pojačanje Lyona, oglasio se na Instagram profilu te demantirao sve medijske natpise u Francuskoj. 

– Nakon nekih članaka iz raznih medijskih kuća u Francuskoj, želio bih istaknuti da je svaka implikacija da podržavam bilo kakvu vrste fašističke simbolike lažna. Također to je okrutno prema nekome čije je djetinjstvo prekinuto i oštećeno zbog ekstremističke politike koja je dovela do rata u mojoj domovini. Najoštrije osuđujem svaki oblik ekstremizma, pa tako i fašizamm i svu njegovu simboliku. Volim svoju zemlju i moj patriotizam nikada ne treba zamijeniti s nacionalizmom – napisao je Dejan Lovren. 

Večernji list

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave