Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Klasić: Kada slušam Vučića, Vulina i Brnabić, hrvatski političari mi, nažalost, izgledaju kao europski, moderni političari

‘NITKO U HRVATSKOJ ZA OLUJU NE GOVORI O POBJEDI NAD SRPSKIM NARODOM’

Hrvoje Klasić, povjesničar i profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu, prokomentirao je diplomatski rat između Hrvatske i Srbije koji je nastao nakon što srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću nije bilo dozvoljeno da posjeti Jasenovac.

(Foto: screenshot)

“Kada je Donald Trump pobijedio i nakon što je zavladao Amerikom, rekao sam da je učinio nešto nevjerojatno, a to je da mi nakon njega i George Bush izgleda simpatično i kao gospodin. Kada slušam Aleksandra Vučića, Aleksandra VulinaSelakovićaAnu Brnabić, onda mi, nažalost, hrvatski političari, koje svakodnevno kritiziram, izgledaju kao europski, moderni političari. Ustvari je još gore kada pogledam medije u Srbiji i njihove naslove”, rekao je Klasić i dodao:

“Ovdje se ne radi o jednom posjetu Jasenovcu. Način na koji se Vučić odnosi prema novinarima, prema opoziciji, prema neistomišljenicima – to je sve osim širenja mira, tolerancije i demokracije”.

Klasić objašnjava da Vučiću nije zabranjeno posjetiti Jasenovac, već ući u Hrvatsku, jer ne može kao predsjednik države govoriti da ide negdje privatno.

“Ne bih stavio ruku u vatru da Vučić ne bi slao određene političke poruke iz Jasenovca, jer kad čujemo što govori inače, da svaki put kada se pojavi problem, poput pada aviona, on iz prošlosti izvlači, po potrebi nešto, bila to Oluja, Jasenovac, NDH. On je jedan od onih koji vješto manipuliraju prošlošću, kada mu u sadašnjosti ne ide onako kako bi on volio”, rekao je Klasić.

“Kada se, na primjer, obilježava Oluja, nitko u Hrvatskoj ne ide sa zastavama i govori o pobjedi nad srpskim narodom. To je jedan običan dan kada u Hrvatskoj to nikoga ne zanima, nije istina da se slavi progon Srba”, rekao je Klasić, prenosi Nova.rs.

(Direktno.hr / mp)

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave