Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Grbin: Danas slavimo pobjedu, u pravom trenutku smo bili na pravoj strani povijesti

PREDSJEDNIK SDP-a Peđa Grbin rekao je danas kako za njega nema dvojbi oko Dana antifašističke borbe, 22. lipnja – danas se slavi pobjeda i činjenica da je Hrvatska u pravom trenutku bila na pravoj stani povijesti.

Grbin je, zamoljen da komentira to što u Brezovici nema premijera i predsjednika sabora koji su poslali svoje izaslanike, rekao da u Hrvatskoj očito postoje praznici i “praznici”.

“Danas slavimo pobjedu”

“Kao što se dijelimo oko mnogih drugih stvari, tako se dijelimo i oko ovoga, no za mene i ljude ovdje, kao i za veliku većinu građanki i građana dvojbi nema – danas slavimo pobjedu i činjenicu da smo u pravom trenutku bili na pravoj stani povijesti”, rekao je.

“Poslali smo poruku kojom ću parafrazirati jednog hrvatskog državnika ‘Sve za slobodu – slobodu nizašto’ i zato danas samo još jedno: ‘Smrt fašizmu, sloboda narodu'”, kazao je Grbin i dodao: “Idemo se boriti da onaj fašizam nikada, ali nikada više ne digne glavu nigdje u svijetu – ni na poljima Ukrajine ni u Hrvatskoj ni bilo gdje drugdje gdje prijete podjele ako si druge vjere i nacije i netko te smatra manjima i da te može tlačiti.”

O finskoj premijerki i čekanju Milanovića

Nije želio komentirati to što je finska premijerka morala pričekati predsjednika Milanovića rekavši da ne zna za to.

“Ne znam. Nisam bio tamo i prepustit ću to onima koji vode državni protokol da odgovore na to pitanje”, dodao je.

Hina

Facebook
E-mail