Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Građani na Zrinjevcu iskazali solidarnost Ukrajini: “Dosta je ratova – hoćemo mir”

(Foto: Index)

U ZAGREBAČKOM parku Zrinjevac održana je akcija solidarnosti pod sloganom “Dosta je ratova – želimo mir!” u organizaciji Centra za mirovne studije (CMS). Brojni su pojedinci i organizacije ostavili svoje poruke – okupilo se 100-200 ljudi. 

“Suosjećamo s narodom u Ukrajini i najoštrije osuđujemo upotrebu sile, agresiju, svu štetu, sve direktne žrtve i dugoročne podjele i posljedice koje će dugo ostaviti u društvu. Mir, ljudska sigurnost i ljudski životi trebaju biti prije svih politika, a njihovo očuvanje naša vodilja. Ljudska sigurnost uključuje zaštitu života, ljudskih prava i sloboda te priliku za stabilan socio-ekonomski razvoj. Eskalacija nasilja i rata u Ukrajini sve to ugrožava”, rekla je Sandra Kasunić iz CMS-a. 

“I sama vlada Republike Hrvatske na početku svog mandata je najavljivala kako će Hrvatska biti zemlja koja će pomoći na temelju vlastitog iskustva raditi na zaustavljanju nasilja i izgradnji mirovnog rješenja. Poručujemo joj da od toga ne smije odustati”, ističe Iva Zenzerović iz CMS-a.

Index Vijesti

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave