Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Franković dobio pismo: “Pozivaš srpske pjevače kao Čolića, objesit ćemo te na jarbol”

(Foto: gradonaclenik.hr) Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković

DUBROVAČKOM gradonačelniku Matu Frankoviću upućene su prijetnje smrću zbog toga što je za doček Nove godine na Stradunu kao glavnu zvijezdu pozvao Zdravka Čolića. Prijetnje su stigle putem anonimnog pisma, a pošiljatelj je potpisan kao “hrvatski branitelji – Tigrovi i 4. brigada Hrvatske”.

“Druže Frankoviću, kad smo mi branili Dubrovnik od četnika i srbadije 1991. godine, ti danas pozivaš srpske pjevače na Stradun kao Zdravka Čolića i druge Cece srpske koji su pjevali na palama četnicima. Sad misliš da ćeš zezat hrvatski narod. Posljednja opomena da ćemo preorati dinamitima cijeli Stradun, a tebe objesiti na jarbol na Stradunu”, stoji u pismu koje je upućeno Frankoviću koji je sadržaj objavio na društvenim mrežama.

“Čestitka za dobro jutro od ‘branitelja’ koji se nisu imali hrabrosti potpisati”, napisao je Franković uz objavu. Podsjetimo, doček na Stradunu na kojem je pjevao Čolić smatra se jednim od najposjećenijih ikada u Dubrovniku. Prema podacima policije, oko 25 tisuća ljudi je u povijesnoj jezgri Dubrovnika dočekalo Novu godinu uz Zdravka Čolića.

index.hr

Facebook
E-mail