Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

FAŠISTI PO NOĆI PREKOPAVALI TITOVE RUŽE U DOMAGOJEVOJ

(Foto: Facebook.com)

Građanka je sinoć u Zagrebu uhvatila dvojicu mladih fašista u crnom kako uništavaju ružičnjak u oblikovan u ime TITO u Domagojevoj ulici u Zagrebu. Pozvala je policiju no policija nije reagirala. Dok su s lopatama prekopavali ruže pitala ih je što rade. Rekli su da gledaju u budućnost. Očito nam je budućnost kao i sadašnjost fašistička.

Titove ruže stoje u Domagojevoj još od 80-tih godina, od tad ih Zrinjevac održava a stanarima ne smetaju. No ustaški portali i emisije poput Bujice ih se sjete jednom godišnje. Ove godine fašističke vandale je pozvao Tomislav Karamarko. Bivšeg ministra unutrašnjih poslova očito još sluša policija koja ne reagira na ustaške vandalizme. A kao premijer je poznat po tome da je u Vladu doveo ministra Hasabegovića koji je paradirao s ustaškom kapom i pisao članke koje slave SS divizije kao mučenike.

Ubijanje i uništavanje je jedino što ustaše znaju. Tako da je prekopavanje ruža samo još jedno u nizu uništavanja antifašistički spomenika kojih je razbijeno na tisuće i uništavaju se i dalje svaki tjedan. Hoće li policija ragirati kad ustaše krenu s motornim pilama na perivoj s “88 stabala za druga Tita” u ulici proleterskih brigada?

(Foto: Facebook.com)
(Foto: Facebook.com)

Antifašistički vjesnik

Facebook
E-mail