Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Zagreb: Trojac prijetio, pa nalupao ženu na ulici. Nisu ni pogledali snimku, za policiju je to samo remećenje javnog reda i mira

(Foto: Wikimedia Commons) Ilustracija

U nizu crnih događaja nasilja nad ženama, a koji pune novinske članke proteklih dana, u ponedjeljak 18.09.2023. oko 19 sati na području Črnomerca dogodilo se nasilje nad 43 – godišnjakinjom od njoj poznatih osoba, točnije jedne žene i dva muškarca u slijepoj ulici, a na način da se žrtva nije mogla obraniti.

Osim verbalnog iživljavanja, došlo je i do fizičkog iživljavanja, a koje je predvodila ženska osoba i uz to je organizirala da joj se pridruže njezin suprug i sin kako bi u potpunosti onemogućili žrtvu da se obrani. O događaju je odmah obaviještena policija koja je kasnila na intervenciju, kao i hitna pomoć.

Nasilni trojac pokušao joj je i oduzeti mobilni uređaj iz ruku kako ne bi imala dokaz o nasilju, no uz batine uspjela je pobjeći kući.

Video snimka je uznemirujućeg sadržaja, a čuje se i kako žrtva nasilja zapomaže i traži pomoć.

No, kako tvrdi sama žrtva nasilja (podaci poznati redakciji, kao i dokazi o događaju), policajac II. PP na intervenciji nije htio niti pogledati video zapis, a slučaj je sveo, tvrdi oštećena žena, na remećenje javnog reda i mira, bez obzira na vidljive ozljede po nogama, rukama i leđima.

Napadnuta žena je u strahu od novih napada, a tvrdi da joj policija ne želi pomoći.

hrvatska-danas.com

Facebook
E-mail