Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Višnja Srdelić – nepokolebljiva antifašistkinja

Iznenada nas je napustila Višnja Srdelić, nepokolebljiva antifašistkinja, angažirana aktivistica i humanitarka. Bila je ne samo članicom Predsjedništva Udruge antifašističkih boraca i antifašista Trešnjevka – Zagreb već i neumornom sudionicom brojnih obilježavanja događaja iz vremena Narodno-oslobodilačke borbe. Uvijek je nastojala svojim konkretnim doprinosom sudjelovati u obnovi i spomeničke baštine, ali i pomagati bolesnim i starijim članovima antifašističkih udruga u Zagrebu.

Naša Višnja rođena je 2. svibnja 1943. godine u Zagrebu. Završila je gimnaziju u Zagrebu, te diplomirala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu – smjer fizika, Sveučilišta u Zagrebu. Bila je poštovana i cijenjena nastavnica na Poštansko telekomunikacijskoj školi u Zagrebu. U svoje slobodno vrijeme posebno je bila posvećena astronomiji.

U ime članova antifašistikih udruga, posebno onih zagrebačkih udruga izražavamo iskrenu sućut Višnjinoj obitelji, posebno kćerki Utrinki.

Dragoj drugarici i prijateljici, antifašistkinji i humanitarki Višnji neka je vječna slava i hvala. Posljednji ispraćaj naše aktivistice, srčane i nepokolebljive antifašistkinje održati će se
u petak 1. listopada 2021. u 10 sati i 40 minuta u velikoj dvorani na Krematoriju Mirogoj.

Facebook
E-mail