Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

VI. konferencija gradskih boračkih organizacija bivše Jugoslavije 1941.-1945. u Beogradu

(Foto: Facebook.com/Vesna Bojić Rovčanin) Delegati konferencije u Kući cvijeća

Delegacija ZUABA Grada Zagreba i Zagrebačke županije predvođena predsjednikom P. Raićem te potpredsjednikom UABA „Braća Ribar Črnomerec“ M. Kormanom sudjelovali je na VI. konferenciji boračkih organizacija glavnih gradova republika nekadašnje Jugoslavije 1941.-1945. pod sloganom „Borci NOR-a uvijek zajedno!“ od 20.-21. listopada 2022.

Sudionici konferencije pored same konferencije obilježili su i 78. godišnjicu oslobođenja Beograda od fašističke okupacije, položili su vijence i suzu na grobnice Vrhovnog komandanta Josipa Broza Tita i njegove supružnice Jovanke u Kući cvijeća te su prisustvovali svečanosti SUBNOR-a Savski venac u povodu godišnjice oslobođenja Grada. Diskusijama na konferenciji iznijeli su probleme s kojima se svaka gradska organizacija susreće te su predsjednici gradskih organizacija zajednički potpisali Deklaraciju o daljnjem nastavku suradnje te je dogovoreno da će VII. konferencija biti održana 2023. u Banja Luci.

ZUABA Grada Zagreba i Zagrebačke županije još jednom koristi priliku kako bi domaćinima čestitala 78. godišnjicu oslobođenja Beograda te se iskreno zahvaljuje na gostoprimstvu i produljenju sjajne suradnje između naših organizacija.

Smrt fašizmu – sloboda narodu!

ZUABA Grada Zagreba i Zagrebačke županije

Facebook
E-mail