Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Zadra: „Dosta je ratova! Osuđujemo bezumni i zločinački čin vodstva Rusije“

(Foto: screenshot)

„Dosta je ratova! Hoćemo mir!, poručuje Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Zadra koja se oglasila priopćenjem za medije:

„Suočeni s brutalnom i neprihvatljivom agresijom Rusije na slobodnu i samostalnu, nama prijateljsku Ukrajinu, mi zadarski antifašisti i antifašisti cijele Dalmacije najoštrije osuđujemo ovaj bezumni i zločinački čin vodstva Rusije.

Pridružujemo se svim naprednim i slobodarskim narodima svijeta u željama da se tragedija napaćenog naroda Ukrajine čim prije okonča.

Vjerujemo da će pobijediti razum, da će svjetski čelnici smoći snage i pronaći rješenje za prestanak nametnutog i nepotrebnog rata. Ukrajinski narod mora imati pravo na samostalno odlučivanje o izboru vlastitog puta razvoja. Mora imati pravo na miran san. Mora imati pravo na siguran dom. Ima pravo na život u slobodi, bez straha i terora. Ima pravo na obranu svojih vrijednosti, svojeg teritorija, svoje kulture, svog jezika, na izbor svoje budućnosti.

Želimo cijeloj Ukrajini slobodu i mir, a djeci Ukrajine zagrljaj u toplom krilu majke, bez suza i straha“,  stoji u priopćenju.

Noviradio.hr

Facebook
E-mail