Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

TRNJANSKI KRESOVI 2023.


Vidimo se u subotu, 6.5. 2023. na nasipu kod Mosta slobode na Trnjanskim kresovima, a proslava Dana oslobođenja Zagreba nastavit će se u Močvari u obliku 12. Antifa Nighta!

Za vizualni identitet Trnjanskih Kresova i Antifa Nighta zaslužni su Sven Sorić (dizajn) i Josipa Tadić (ilustracija)

Trnjanski kresovi plamenom će i ove godine oživjeti Savski nasip, standardno, na istom mjestu kod Mosta slobode, gdje su 1945. partizanke i partizani ušli u Zagreb i konačno ga oslobodili od fašista. Iako slavimo 78 godina od gradske i partizanske pobjede nad fašistima i njihove četverogodišnje marionetske države, fašističke ideje nisu do kraja iskorijenjene i danas kao korov rastu u našem društvu. Prava žena, LGBTQ+ zajednice, radnika migranata i drugih marginaliziranih skupina neprestano su ugrožena i napadnuta dok besramni revizionisti pokušavaju diskreditirati ponosnu povijest antifašizma u Hrvatskoj i regiji. Neprihvatljivo nam je da svijetom još uvijek vlada potpuno nepravedna raspodjela elementarnog prava na ljudsko dostojanstvo i život. Zato ćemo 6.5. zajedno – jasno i glasno, radosne i raspoložene – pokazati da od borbe nećemo odustati!

Mreža antifašistkinja Zagreba se ponovno pobrinula da središnji antifašistički događaj u gradu ima program dostojan obilježavanja Dana oslobođenja.

Već u tjednu uoči Trnjanskih kresova odbrojavat ćemo pretprogramom uz vođene šetnje ilegalnim Zagrebom, kviz o antifašističkoj borbi i umjetničke intervencije.

Glavni program u subotu uz čitanje proglasa i paljenje kresova uključit će izložbu, radionice i štandove drugarskih udruga, te će se, po običaju, narodu dijeliti grah.

Nakon što zajedno upalimo kresove na trnjanskom nasipu, Mreža Antifašistkinja Zagreba Vas poziva na glasnu i borbenu proslavu u Močvari u obliku 12. Antifa Nighta! Hvala vam što ćete kupovinom ulaznice podržati organizaciju Antifa Nighta i Trnjanskih kresova! Ulaznice, po cijeni od 8 eura će se moći kupiti na mjestu i na dan događaja.

Pripremili smo nešto drugačiji line-up kojim će vas do jutarnjih sati rasplesati:

ŠećeЯ

ManMachine

Iv/An

Auf Wiedersehen 

Heiße Scheiße

Vizuali: VJ Ye1en

Pratite objave na našim društvenim mrežama, facebooku i instagramu za detaljne informacije o rasporedu aktivnosti i prijavama na radionice.


Vidimo se na nasipu!

SF-SN!

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave