Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Tito, Jovanka, Barton i Tejlor

Predstava “Bilo jednom na Brijunima” nastala u koprodukciji Bitef teatra, Kreativne produkcije Joca Art i Centra za kulturu Svilajnac premijerno će se 28. studenog odigrati u riječkom HKD-u na Sušaku

(Foto: portalnovosti.com) Moment iz predstave Kokana Mladenovića

Predstava “Bilo jednom na Brijunima” nastala u koprodukciji Bitef teatra, Kreativne produkcije Joca Art i Centra za kulturu Svilajnac premijerno će se 28. studenog odigrati u riječkom HKD-u na Sušaku. Inspirirana je povijesnim susretom dva bračna para – Tita i Jovanke Broz s najpoznatijim holivudskim glumcima toga doba – Ričardom Bartonom i Elizabet Tejlor, sedamdesetih godina na Brijunima.

Uloge tumači sjajna glumačka ekipa u sastavu – Milan Marić, Branislav Trifunović, Tihana Lazović te Sanja Marković. Podaci o samom susretu i zajedničkom vremenu koje su dva popularna para provela zajedno dostupni su kroz vrlo šture pisane i video tragove jugoslavenskih medija, kroz biografske spise o njihovim životima te u vidu kratkih crtica iz dnevnika Ričarda Bartona.

Svi ovi materijali poslužili su autoru teksta i redatelju Kokanu Mladenoviću kao za predstavu koja se, od momenta kada je prvi put odigrana, uvrstila na popis onih za koje se traži karta, pa i izvedba više.

(Novosti/K. Bošnjak)

Facebook
E-mail