Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

(Slovenski antifašisti donirali novac stradalima u potresu)

FRANJO HABULIN, predsjednik SABA RH:

         Pozvali smo naše članove da doniraju i otvorili poseban račun za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć ljudima koji su stradali u poteresu na Baniji, a s akcijom smo upoznali naše susjede i prijatelje u drugim zemljama. U akciju se uključila Zveza združenj borcev za vrednote narodnooslbodilnega boja Slovenije čiji su članovi prikupili preko tri tisuće eura pomoći. Na zajedničkom sastaku, na kojem raspravljamo o dosadašnjoj i budućoj suradnji i aktivnostima, simbolički je uručen ček, dok su sredstva već uplaćena na naš poseban račun. Ostaje nam da zajedno s našim aktivistima koji vode udruge na području Banije, ali i s nadležnim stožerom, koji vodi brigu o obnovi područja, vidimo kako ćemo usmjeriti prikupljena sredstva.

MARIJAN KRIŽMAN,  predsjednik Zveze združenj borcev za vrednote narodnooslobodilnega boja Slovenije:

    Odlučili smo pomoći preko SABA RH koja je naša srodna organizacija. Poštujemo ljude koji su se našli u neprilici i koji su zaslužili da im pomognemo. Ovo je gesta dobre suradnje, ne samo  između dvije organizacije nego između dva naroda. Humanitarne akcije su dio naših aktivnoti, s tim da smo mi ranije kao građani donirali pomoć Banijcima u momentu kad je potreba bila najveća. Ovo je naš zalog prijateljstva  s hrvatskim drugovima i želimo da ta sredstva imaju efekte. Naše prijatljstvo nije od jučer, jer naše organizacije surađuju na više projekata i zadovoljni smo kad možemo u tom duhu jedni druge razumjeti i pomoći. To je duh solidarnosti, drugrstva i poštovanja koji nosimo još iz Narodnooslbodilačke borbe.

(B.M.)

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave

Dan mladosti-radosti 2023.

U organizaciji Saveza društava Josip Broz Tito Hrvatske i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske obavještavamo Vas da će se manifestacija Dan mladosti-radosti održati

Pročitaj više »