Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Skinuo hrvatsku zastavu, bacio je na pod, gazio je i pred policijom pjevao četničke

ZBOG uništavanja hrvatske zastave podignuta je optužnica protiv 67-godišnjeg hrvatskog državljanina.

(Foto: Wikipedia) Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku tereti ga da je 11. siječnja 2024., oko 16 sati, u Dalju, postupio u nakani omalovažavanja državnih simbola Republike Hrvatske. Navode kako je prišao postavljenom spomen-obilježju braniteljima i civilima zatočenima u Dalju tijekom Domovinskog rata i skinuo s jarbola zastavu Republike Hrvatske. Pokidao je sajlu i zastavu, a potom ju bacio na pod i gazio nogama.

Tu se nije zaustavio nego je istoga dana, nakon iživljavanja na zastavi, otišao ispred jednog objekta gdje je psovao i pozivao na mržnju prema okupljenim građanima, a na kraju je otišao ispred zgrade Postaje granične policije Dalj glasno pjevajući četničku pjesmu uz opetovane psovke i govor mržnje.

Tužiteljstvo ga je na temelju kaznene prijave PU osječko-baranjske pred Županijskim sudom u Osijeku optuži zbog ‘‘zbog kaznenog djela povrede ugleda Republike Hrvatske i kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju”.

Državno odvjetništvo također je predložilo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.

index.hr

Poveznica na članak: https://www.index.hr/vijesti/clanak/skinuo-hrvatsku-zastavu-bacio-je-gazio-i-pred-policijom-pjevao-cetnicke-pjesme/2544967.aspx?index_ref=naslovnica_izdvojeno_d

Facebook
E-mail