Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Šahovski turnir za Dan antifašističke borbe osvojio Branko Vujaković

Međunarodni majstor Branko Vujaković pobijedio je na turniru za Dan antifašističke borbe Tradicionalni šahovski turnir za Dan antifašističke borbe održan je 22. lipnja 2021. u Zagrebu, u prostorijama Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH. Turnir je odigran brzopoteznim tempom i švicarskim sustavom sparivanja u 7 kola. Sudjelovalo je ukupno 32 šahistice i šahista iz Zagreba i okolice.

Pobijedio je međunarodni majstor Branko Vujaković sa 5,5 osvojenih bodova i boljim dodatnim kriterijima od majstora Željka Pavičića i majstora FIDE Bogdana Božinovića koji su osvojili također po 5,5 bodova, a četvrto i peto mjesto s 5 bodova dijelili su mladi majstorski kandidat Franjo-Josip Marković i majstor FIDE Ivan Bender. Najuspješnija šahistica bila je Kristina Špilek, a najuspješniji debitant Marko Golec. Posebnu predmetnu nagradu za seniora starijeg od 65 godina osvojio je Milan Tušek a za igrača rejtinga do 1900 bodova osvojio je Tvrtko Golemović.

Poredak na turniru: 1-3. Branko Vujaković, Željko Pavičić i Bogdan Božinović 5,5 bodova, 4-5. Franjo-Josip Marković i Ivan Bender 5, 6-8. Ivan Dadić, Zdravko Margitić i Anton Tomičić 4,5, 9-15. Zdenko Bender, Marijan Krištović, Vladimir Hrešć, Denis Jakupec, Željko Matić, Milan Tušek i Tvrtko Golemović 4, 16-21. Damir Kovačić, Mihael Kovač, Mijo Kraljević, Vitomir Šunjić, Darijan Mišak i Kristina Špilek 3,5, 22-23. Bruno Sontag i Ivan Pišonić 3, 24-27. Borislav Ranogajec, Darko Švec, Vojislav Poljak i Marko Golec 2,5, 28-30. Danijel Kokotović, Igor Bezinović i Marko Fuček 2, 31-32. Mara Stanić i Ankica Glišić 1 bod.

Dejan Glišić

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave

Dan mladosti-radosti 2023.

U organizaciji Saveza društava Josip Broz Tito Hrvatske i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske obavještavamo Vas da će se manifestacija Dan mladosti-radosti održati

Pročitaj više »