Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Šahovski turnir za Dan antifašističke borbe 2021.

Tradicionalni šahovski turnir za Dan antifašističke borbe održat će se u utorak, 22. lipnja 2021. godine, u 17:30 sati u prostorijama SABA RH u Zagrebu, Pavla Hatza 16.

Turnir u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, šahovske sekcije antifašista i Šahovskog kluba osoba s kroničnim dišnim bolestima “Aer” igrat će se švicarskim sustavom sparivanja u 7 kola. Tempo igre je 7 minuta po igraču s dodatkom od 3 sekunde za svaki odigrani potez.

Pravo igranja imaju sve šahistice i šahisti bez obzira na rejting, kategoriju i dob. Pripremljene su 3 glavne nagrade te brojne predmetne nagrade za šahistice, kadete do 16 i mlade do 21 godinu, seniore iznad 65 godine i igrače amatere nacionalnog rejtinga ispod 1900, ovisno o zastupljenosti pojedine kategorije. Organizator će pripremiti zakusku i napitke za sve sudionike turnira.

Za vrijeme turnira primjenjivat će se mjere zaštite od koronavirusa važeće na dan natjecanja.

Prošlogodišnji je turnir unatoč pandemiji okupio 27 šahistica i šahista. Pobijedio je mladi majstorski kandidat Franjo Josip Marković sa 6 osvojenih bodova, ispred majstora FIDE Bogdana Božinovića s 5,5, majstorskih kandidata Željka Matića i Damjana Horvata te majstora FIDE Ivana Bendera s 5 osvojenih bodova

Ranijih je godina ovaj turnir održavan na različitim lokacijama u gradu Zagrebu, uglavnom u prostorijama mjesnih odbora gradske četvrti Donji grad i uz potporu Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH.

Facebook
E-mail