Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

SAB obilježio 79. obljetnica formiranja 10. zagrebačkog Korpusa

(Foto: arhiva SABA RH)

U zagrebačkoj Staroj gradskoj vijećnici Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske i Koordinacija udruga antifašističkih boraca i antifašista županija zagrebačke regije i sjeverozapadne Hrvatske – svečano su obilježili 79. obljetnicu formiranja 10. korpusa zagrebačkog Narodnooslobodilačke vojske Hrvatske.

– Danas smo ovdje jer imamo dužnost i obavezu da budemo tu, a to je da obilježimo obljetnicu formiranja 10. korpusa zagrebačkog koji je nastao i djelovao i svoj ratni put prošao na području sjeverozapadne RH i Zagreba. Veliki je doprinos i čitave sjeverozapadne Hrvatske i grada Zagreba u NOB i konačnoj pobjedi i oslobođenju zemlje od nacifašističke okupacije, rekao je Franjo Habulin, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske.

(Foto: arhiva SABA RH)

– Treba se podsjetiti na one koji su zaslužni i za oslobođenje i uopće za razvoj NOB. Nažalost mnogi spomenici su srušeni ili zanemareni, u jednom dijelu zemlje ali ne svuda. Ja sam ponosan da vidim da su mnogi spomenici sačuvani i da se održavaju a to je pitanje svijesti, kazao je Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike.

https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/obiljezena-79-obljetnica-formiranja-10-korpusa-zagrebackog-narodnooslobodilacke-vojske-hrvatske-10592445

HRT

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave