Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Policija uhitila trojac koji je na Rujevici mahao zastavom NDH. Evo kakvu kaznu mogu dobiti

Zbog trojice huligana koji su mahali ustaškom zastavom hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji prijete prazne tribine protiv Turske. Radi se o muškarcima starosti 23, 34 i 25 godina

(Foto: Wikipedia)

Policija je uhitila trojicu hrvatskih državljana koji su tijekom nogometne utakmice između Hrvatske i Latvije na stadionu Rujevica u Rijeci isticali u nekoliko navrata ustašku zastavu te ih je prijavila Općinskom sudu u Rijeci, izvijestili su u srijedu.

Redarska služba na stadionu Rujevica tijekom kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko nogometno prvenstvo 8. rujna uočila je dvojicu muškaraca – 23-godišnjaka i 34-godišnjaka, koji su vidno isticali zastavu s obilježjem kojim se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, navodi PU primorsko-goranska. Redari su zastavu odmah oduzeli, a policajci su ih sa stadiona doveli u službene prostorije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičen je i treći, 25-godišnji mladić, za sudjelovanje s dvojicom u isticanju zastave, pa je on naknadno priveden.

Terete se za kršenje Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, a predviđene kazne su u rasponu od 260 do 1990 eura ili zatvorska kazna od 30 dana.

Krovna europska nogometna organizacija, Uefa, pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog tog incidenta.

Hina

Facebook
E-mail