Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Obilježena 80. godišnjica prvog oslobođenja Koprivnice i 80. godišnjica „Podravske republike“

(Foto: koprivnica.hr)

U organizaciji Grada Koprivnice, Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Koprivnice i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske, jučer je u prostoru ENTER-a obilježena 80. godišnjica prvog oslobođenja Koprivnice i 80. godišnjica „Podravske republike“. U sklopu programa održano je izlaganje dr. sc. Tvrtka Jakovine na temu NOB-e, predstavljena je knjiga Dražena Ernečića i film Mirne Kovačić i Ines Vađunec povodom spomenutih godišnjica, a u glazbenom dijelu programa nastupio je mješoviti pjevački zbor umirovljenika Koprivnica.

Prigodnim riječima okupljenima su se obratili uime Grada Koprivnice saborski zastupnik i gradonačelnik Mišel Jakšić, uime Koprivničko-križevačke županije zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik UABA Koprivnica Rade Prosenjak, predsjednik SABA RH Franjo Habulin, bivši predsjednik RH Stjepan Mesić i izaslanica predsjednika RH, savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

Tijekom prijepodneva na Gradskom groblju položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve koji su dali živote za oslobođenje i stvaranje prvog slobodnog teritorija u Hrvatskoj i u Europi u Drugom svjetskom ratu.

koprivnica.hr

Facebook
E-mail