Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Obilježavanje dana sjećanja 18.11.

U petak 18. studenog 2022. obilježava se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

U Zagrebu će Udruga hrvatskih branitelja antifašista – BRANA obilježiti ovaj dan paljenjem lampaša u Ulici Grada Vukovara, pridružujući se brojnom građanstvu koje uz obljetnicu pada Vukovara već desetljećima na taj način odaje pijetet palima za slobodu.

Istoga dana od 17 sati u Mjesnom odboru Petar Krešimir, na 1. katu tržnice Branimirova 67, u suradnji sa Šahovskim klubom “Aer”, održat će se memorijalni šahovski turnir koji će se igrati brzopoteznim tempom u 9 kola.

Građani koji se žele uključiti u obilježavanje mogu se najaviti na e-mail brana.udruga@gmail.com, ili u tajništvo SABA RH na telefon 01-4899-996 ili na e-mail sabh@sabh.hr.

Osim odavanja pijeteta žrtvama, obilježavanjem prenosimo pouke mlađim generacijama koje nisu doživjele strahote rata. Pouku o tome koliko je čovjek snažan kada brani svoje, o herojstvu branitelja, ali i pouku o tome da su ratovi poraz čovječanstva i da u njima, pogotovo u suvremenom ratovanju, stradaju nevini civili i djeca kao kolateralne žrtve borbenih djelovanja na svim zaraćenim stranama. I prema svim članovima obitelji poginulih nevinih žrtava valja pokazati i ne susprezati empatiju.

Nadajući se da u budućnosti nećemo morati proživljavati iste ili slične strahote.

BRANA

Facebook
E-mail