Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Obilježavanje 80. obljetnice formiranje 13. proleterske brigade “Rade Končar”

U nedjelju 06.11.2022. godine u Gornjem Sjeničaku, kod Karlovca, obilježena je 80. obljetnica osnivanja 13. Proleterske udarne brigade, na kojem je prisustvovalo oko 150 ljudi.

Između ostalih na skupu su prisustvovali i gosti iz Slovenije, Župan općine Metlika gospodin Darko Zevnik i predsjednik udruge antifašista općine Metlika drug Milan Travnikar i pukovnik JNA drug Milan Gorjanc., koji su položili vijence i zapalili svijeće kod spomenika podignutog u čast slavne brigade.  U ime SABA RH vijenac je položila delegacija na čelu sa Ivanom Fumićem, a skupu se obratio potpredsjednik SABA Miroslav Delić. O slavnom putu 13. Proleterske udarne brigade govorio je, drug Pero Rajić, predsjednik ZUABA Zagrebačke županije.

Skupu su prisustvovali zamjenik županice karlovačke županije gospodin Dejan MIhajlović, a u ime Grada Karlovca, gospodin Stjepan Mrežar, delegacija ZUABA Sisačko-moslavačke županije, ZUA Karlovačke županije, UABA Grada Ogulina,predstavnici MO Utinja-Gornji Sjeničak.

U kulturnom dijelu programa nekoliko prigodnih pjesama otpjevali su članovi Partizanskog zbora ZUBA Grada Zagreba, između ostalih otpjevali su čuvenu pjesmu “Padaj silo i nepravdo” i članovi zbora “Ličko prelo” iz Zagreba, koji između ostalih otpjevali pjesmu “Šesta lička” i oduševili sve prisutne.

Miroslav Delić

Facebook
E-mail